Home
             •Home      •De kracht van klank      •AHA - Wat ?      •AHA - Wie ?      •AHA ! Agenda !      •Contact      •Links      •In de kijker     
Cursussen en workshops


- MET KLANK ALS MEDICIJN
- DE KRACHT VAN JE EIGEN STEM
- OVER "KLINKEREN" EN "SNOEZELEN"
- KLANKCIRKELS
- OP MAAT


MET KLANK ALS MEDICIJN
Dit is een reeks van 7 avonden, waarbij we per avond werken met één van de 7 belangrijke chakra's. Elk van deze chakra's heeft een specifieke betekenis en bepaalt hoe wij in het leven staan, hoe wij met anderen omgaan, hoe wij de dingen ervaren,... Thema's als vertrouwen, verbinden, genieten, wilskracht,... vinden er hun plaats.
Ontdekken en ontrafelen van onze eigen chakra's leidt steevast naar een beter begrijpen van wie we zijn. Op die manier vinden we ook meer harmonie in onszelf.
Klank verbindt ons met ons chakrasysteem. De deelnemers ervaren deze verbinding door te luisteren en door zowel passieve als actieve meditaties.

"De reeks was een fantastische ervaring. Ik ben een wereld binnen gegaan die ik nog niet kende. Ik ben zo aangetrokken door de klanken die ik in de reeks heb leren kennen ; ze laten me niet meer los..." (Nadine)

naar top

DE KRACHT VAN JE EIGEN STEM
De helende stem herstelt het contact met onze diepste bron en geeft zo ruimte aan onze intuïtie en creativiteit. De stem verbindt ons met de ziel en van daaruit met onze kracht.
In deze dag gaan we op verkenning naar de helende stem in ons. Via diverse oefeningen ontdekken we de verbinding
- tussen onze stem en onszelf
- tussen onze stem en de ander
- tussen onze stem en het universum
Voor deze dag is géén zangtalent vereist, wel de bereidheid om in een veilige omgeving je stem te laten horen.

naar top


OVER SNOEZELEN EN KLINKEREN
"Klinkeren"
is een workshop van 50 minuten bedoeld voor kinderen van 8 tot 10 jaar. In groepjes van een achttal kinderen wordt met klank gespeeld. Op die manier raken zij gefascineerd door de klankvibraties en vinden zij opnieuw hun evenwicht. Kinderen gaan ook zelf aan de slag en zijn op die manier bijzonder gefocust bezig. Op die manier scherpt klank het concentratievermogen van het kind aan.
De workshop "klinkeren" is een fijne ervaring en is bijzonder geschikt als klasactiviteit voor leerlingen uit de 1ste graad van het lager onderwijs.

"Amai, ik wist niet dat klank zo kon kriebelen" (Ulrike, 8 jaar)


"Snoezelen" is de naam van een klanksessie van ongeveer een uur die zich richt naar mensen met een verstandelijke handicap en naar mensen die lijden aan dementie. In hun eigen geborgen omgeving maken zij kennis met klanken die hen rust en harmonie brengen. "Genieten" is het sleutelwoord !

Meer info ? Aarzel niet om met ons contact op te nemen !

naar top


KLANKCIRKELS
Met een beperkte groep (vanaf 4 personen) cirkel vormen, klank maken, ervaren wat het met je doet, je eigen inbreng hebben, je plaats zoeken, intens samen zijn, samen drummen rond het vuur,... Klankcirkels vertrekken vanuit een bepaald thema, maar hebben geen vooropgesteld programma. Zo kan gewerkt worden rond verbinding met Moeder Aarde, eerbetoon aan het Water, contact met je eigen stem, ...De dynamiek van de groep bepaalt hoe de klankcirkel vorm zal krijgen.
Klankcirkels worden op eigen initiatief georganiseerd maar lenen zich even goed binnen een kleine groep van vrienden, collega's,...

naar top

TEAMBUILDING 't Kli(n)kt goed !
Voor teams van 8 tot 18 leden.
Samen bezig zijn rond klank en muziek werkt inspirerend, is een boeiende manier om collega's (op een andere manier) te leren kennen en bevordert de samenwerking. Goeie redenen om klank in je team te brengen. We sleutelen graag aan een programma op maat.
Vraag vrijblijvend meer info !


OP MAAT
Los van deze bestaande cursussen/workshops staat Ahawi open voor diverse initiatieven. Het is perfect mogelijk om een aanbod op maat uit te werken voor kleine teams, scholen, speciale gelegenheiden, ter ondersteuning van rituelen,... Deze cursussen of workshops kunnen ook op verplaatsing gegeven worden.
Als je denkt dat wij je hierbij kunnen ondersteunen, aarzal dan niet om ons te contacteren !

naar top


Klik ook eens door naar meer informatie over onze klankconcerten !

 

 

 

naar vorige pagina

• Individueel
• Voor groepen
  - Klankconcerten
  - Cursussen en workshops

"Ontdek wat klank met jou kan doen !"